India heeft prachtige natuur en een sprookjesachtige, bijna mystieke uitstraling. De mensen in India zijn open en gastvrij. Maar in dit land is er ook sprake van extreme ongelijkheid.

Advasi (inheemsen), Dalits (kastelozen) en religieuze minderheden worden onderdrukt en gediscrimineerd. Dat leidt vaak tot onvrede tussen verschillende (religieuze) groepen. Mensen met  een Missie werkt aan vredesopbouw tussen deze groepen.

Dalits worden systematisch gediscrimineerd en buitengesloten. Dalit kinderen moeten op school bijvoorbeeld van aparte bordjes eten, omdat gedacht wordt dat zij vervuilend zijn.

Waar komt het kastensysteem vandaan?

80% van de mensen in India is hindoe. Hoewel het land geen staatsgodsdienst kent, is het overheidsbeleid sterk beïnvloed door het hindoeïsme. Het kastensysteem (afkomstig uit het hindoeïsme) wordt in stand gehouden. Dit houdt in dat de hoge- en middenklasse meer rechten krijgen, terwijl de armere lagen van de bevolking worden genegeerd.

Zo werken wij aan vredesopbouw in India

  1. Trainen van Adivasi en Dalits zodat zij hun rechten kunnen claimen bij overheidsinstanties zoals de politie;
  2. Trainen van vredeswerkers die in hun lokale gemeenschap bemiddelen bij conflicten;
  3. Samenbrengen van religieuze leiders en studenten en scholieren van diverse religies en het oprichten van vredescomités;
  4. Samenbrengen van hindoes, christenen en moslims uit verschillende kasten.

Een net opgericht vredescomité in een sloppenwijk van Bangelore. In de groep zitten jongeren die voorheen veel onrust veroorzaakten in hun wijk. Nu werken ze er samen aan dat de buurt veilig wordt en blijft.

India

Mensen met een missie

Dit zijn de mensen met een missie in India

Ambrose Christy

Christy traint Adivasi tot ‘barefoot lawyers’: vrijwilligers die andere mensen in hun gemeenschap bewust maken van hun rechten.

India

Dit zijn onze mensen met een missie

Ambrose Christy

Christy traint Adivasi tot ‘barefoot lawyers’: vrijwilligers die andere mensen in hun gemeenschap bewust maken van hun rechten.

India Conflictoplossing

Dit is wat ons uniek maakt


usp

Lokaal

We werken in gemeenschappen en dorpen, omdat we geloven dat echte verandering van onderop komt.
usp

Dialoog

Wij geloven dat dialoog helpt, juist op plekken waar mensen elkaar het licht in de ogen niet gunnen.
usp

Religie

We geloven in de sociale en verbindende kracht van religie. Voor ons is religie onderdeel van de oplossing.