Meer doen met dezelfde gift

Wist je dat je de impact van jouw gift kunt vergroten door te schenken via een periode schenkingsovereenkomst? Door jouw schenking vast te leggen in een periodieke schenkingsovereenkomst is jouw gift jaarlijks aftrekbaar voor de inkomstenbelasting én draag je bij aan duurzame verandering.

Wat is een periodieke schenking?

Met een periodieke schenkingsovereenkomst schenk je jaarlijks hetzelfde bedrag gedurende minimaal 5 jaar. Met deze langdurige steun maak je een blijvend, duurzaam verschil. Je kunt al vanaf 100 euro per jaar bij Mensen met een Missie een periodieke schenkingsovereenkomst afsluiten.

Bedrag

Het bedrag van de schenkingsovereenkomst is jaarlijks volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Het verschil tussen een periodieke schenking en een ‘gewone gift’ wordt goed uitgelegd op de website van de Belastingdienst.

Bereken
jouw voordeel

De ANBI-status van Mensen met een Missie betekent dat je aan ons kunt schenken met belastingvoordeel. Zo weet je zeker dat jouw gift goed besteed wordt. Afhankelijk van jouw inkomen en leeftijd kun je tot de helft van je gift terugkrijgen van de Belastingdienst.

Met behulp van de ANBI-calculator bereken je eenvoudig hoeveel belastingvoordeel jij krijgt. Je vindt de ANBI-Calculator hier.

Overeenkomst
afsluiten

Wil jij meer impact maken en bijdragen aan duurzame verandering? Sluit dan vandaag een periodieke schenkingsovereenkomst af. Klik hier om het formulier te downloaden. Vul dit in en stuur zowel het formulier voor de schenker als het formulier voor de ontvanger ondertekend naar ons op. Ons adres vind je op de contactpagina.

Donateursservice

Doneer je al op een andere manier en wil je dit omzetten naar een periodieke schenkingsovereenkomst? Heb je nog vragen over het formulier of het belastingvoordeel? Hieronder vind je antwoord op de meestgestelde vragen. Liever persoonlijk contact? Klik dan hier om contact op te nemen met onze donateursservice.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn periodieke schenkingsovereenkomst vóór de afgesproken einddatum opzeggen?

Je kunt de overeenkomst altijd schriftelijk opzeggen. Ook binnen 5 jaar. Dit betekent wel dat het recht om de schenking af te trekken bij de Belastingdienst vervalt. Ook van voorgaande jaren waarin te schenking wel werd voldaan.

Kan ik mijn maandelijks donatie omzetten in een periodieke schenking?

Geef je al aan Mensen met een Missie en wil je deze schenking omzetten in een periodieke schenkingsovereenkomst? Dat kan. Als je op het aanvraagformulier aangeeft dat je jouw huidige toezegging wilt omzetten, zorgen wij ervoor dat je oude toezegging wordt stopgezet. Je ontvangt hiervan een bevestiging via de post.

Kan ik op ieder moment van het kalenderjaar een periodieke overeenkomst aangaan?

Ja dat kan. Wel moet je voor 1 januari van het volgende kalenderjaar het volledige jaarbedrag betalen. Het is een regel van de Belastingdienst dat de schenking alle vijf de jaren gelijk is.

Ik ben al op leeftijd. Is het niet risicovol om een overeenkomst van 5 jaar aan te gaan?

Je kunt op elke leeftijd een periodieke schenkingsovereenkomst aangaan. De overeenkomst stopt altijd bij overlijden. Je zult jouw nabestaanden er dus nooit mee belasten. In geval van overlijden ontvang je wél het fiscale voordeel voor alle jaren dat je de periodieke schenkingsovereenkomst hebt gehad.

Welke gegevens heb ik nodig bij mijn belastingaangifte?

Voor de jaarlijkse belastingaangifte is het belangrijk dat je jouw ondertekende schenkingsovereenkomst goed bewaart. Op de schenkingsovereenkomst staat jouw transactienummer. Dit is jouw persoonlijke nummer. Daarnaast zijn de volgende gegevens belangrijk:

  • Statutaire naam: Stichting CMC
  • RSIN/fiscaal nummer ANBI: 001031405
  • Adres: Bezuidenhoutseweg 225, 2594 AL Den Haag
  • IBAN: NL53RABO0178990000