Maak een groot verschil met je nalatenschap

Het opmaken van je testament is een belangrijk moment in jouw leven en in het leven van de mensen die je achterlaat. Wist je dat je ook kunt nalaten aan een goed doel? Als je Mensen met een Missie opneemt in je testament maak je nu én later een groot verschil voor mensen die lijden onder geweld, discriminatie en uitsluiting.

Als je nalaat aan Mensen met een Missie dan...

Draag je bij aan minder polarisatie

Mensen met een Missie brengt mensen bij elkaar die tegenover elkaar staan. Wanneer je (een deel van) jouw erfenis nalaat aan Mensen met een Missie, help je ons op lange termijn schadelijke overtuigingen over religie, geslacht en afkomst om te zetten naar verbinding.

Zorg je voor meer gelijkwaardigheid in de wereld

Samen met honderden lokale samenwerkingspartners werken wij in kleine dorpen, wijken en gemeenschappen in landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Jouw nalatenschap komt dus direct terecht bij die mensen die dagelijks lijden onder haat en geweld.

Schenk je belastingvrij

Doordat Mensen met een Missie de ANBI-status heeft, hoeven wij over een nalatenschap geen erfbelasting te betalen. Je kunt dus belastingvrij schenken en zo met jouw nalatenschap op lange termijn bijdragen aan een wereld waarin mensen met elkaar praten in plaats van vechten.

Vraag de
brochure aan

Wil je de informatie over nalaten rustig thuis doornemen? Vraag dan onze brochure aan. Hierin vind je alles over nalaten aan een goed doel op een rij. Laat je gegevens achter en we sturen de brochure per e-mail naar je toe.

Ik wil
een gesprek

Het opmaken van je testament kan overweldigend zijn. In een vrijblijvend gesprek op een locatie naar keuze nemen we het hele proces met je door. We kunnen eventuele twijfels en bedenkingen met elkaar bespreken en vragen beantwoorden. Als je een gesprek aanvraagt, nemen we contact met je op om een afspraak in te plannen.

Ik heb Mensen met een Missie al opgenomen

Heb je Mensen met een Missie al opgenomen in je testament, of ben je een familielid of notaris van iemand die Mensen met een Missie in zijn/haar testament heeft opgenomen? Laat dan hier je gegevens achter zodat we contact met je kunnen opnemen. We kunnen dan alle vragen beantwoorden en de eventuele afwikkeling van de nalatenschap in gang zetten.

“Ik vind het belangrijk dat mijn geld naar mijn familie én naar een goed doel gaat. Dus heb ik Mensen met een Missie in mijn testament opgenomen én hen aangewezen als executeur testamentair. Het geeft mij rust dat ik er zo voor kan zorgen dat mensen steun krijgen op plekken waar het leven echt heel moeilijk is.”
MARIJKE FRANCINO

Stappenplan voor het opmaken van een testament

Stap 1: Wat zijn je wensen?

De volgende vragen kunnen je helpen:

– Aan wie wil je nalaten? Denk aan bijvoorbeeld je partner, kinderen, andere familieleden of goede doelen zoals Mensen Met een Missie.

– Op welke manier wil je aan hen nalaten? Doe je dat in de vorm van een legaat of wil je dat het goede doel executeur testamentair wordt? In onze brochure over nalaten aan Mensen met een Missie lees je meer over de verschillende mogelijkheden. Je kunt onze brochure hier aanvragen.

Stap 2: Wie wordt je executeur?

Een executeur regelt de hele afhandeling van een testament na overlijden. Je kunt zelf bepalen wie je deze taak toevertrouwt. Denk bijvoorbeeld aan een broer, een zus, een van de kinderen. Ook Mensen met een Missie kan die taak op zich nemen. Wil je net als Marijke Francino dat wij als executeur testamentair optreden? Vraag dan hier een gesprek aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Stap 3: Op zoek naar een notaris

Nu je de eerste stappen hebt gezet is het van belang om bij een notaris je wensen te documenteren in het testament. De notaris zal een concept-testament maken. Lees dit concept goed door en als alles helemaal naar wens is, maak je een afspraak om het testament te tekenen.

Stap 4: Je testament wordt vastgelegd

Ieder testament in Nederland wordt door de notaris aangemeld in het Centraal Testamentenregister. Meer informatie over het register kun je hier nalezen. Goed om te weten is dat je altijd je testament kunt aanpassen als je wensen veranderen.

Wil jij Mensen Met een Missie opnemen in je testament? Dan heb je onderstaande gegevens nodig:

Mensen Met een Missie – statutaire naam Stichting CMC
Bezuidenhoutseweg 225
2594 AL Den Haag
070 21 99 600

Kamer van koophandel: 41149831
BTW nummer – NL001031405B02
RSIN/fiscaal nummer: 001031405
IBAN: NL53 RABO 017 89 90 000

Stel je eens voor: een wereld zonder geweld.

Mensen met een Missie werkt er samen met haar donateurs en lokale samenwerkingspartners hard aan om deze droom werkelijkheid te maken. Een leven vrij van geweld voor vrouwen in Uganda, vrij van uitsluiting voor kastelozen in India, vrij van discriminatie van oorspronkelijk bewoners van Colombia. Met een gift in jouw testament draag je ook nu én in de toekomst bij aan wereld waarin mensen met elkaar praten in plaats van vechten. Wil je meer weten over nalaten aan Mensen met een Missie? Vul dan dit contactformulier in, we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Neem contact op

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een testament op?

Wij leggen in het stappenplan in vier heldere stappen uit hoe u een testament opmaakt. Heb je na het lezen van het stappenplan nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Ik ben aangewezen als executeur, hoe kom ik in contact met Mensen met een Missie?

We helpen je graag verder. Stuur ons dan een bericht via dit formulier, we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Kan ik Mensen met een Missie aanwijzen als executeur?

Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk dat wij optreden als executeur. Meer weten? Vraag hier een adviesgesprek aan, wij gaan graag met je in gesprek. 

Moet Mensen met een Missie erfbelasting betalen?

Nee. Mensen met een Missie heeft een ANBIstatus en dat betekent dat wij geen erfbelasting hoeven af te dragen. Jouw gehele gift komt daarmee ten goede aan de projecten van Mensen met een Missie.