Bouw mee aan een wereld zonder haat en geweld

Met jouw bijdrage kunnen we mensen die dagelijks onderdrukt, gediscrimineerd of uitgesloten worden over de hele wereld helpen. Zoals Suraj in India die een tempel niet mocht betreden omdat hij van de laagste kaste is. En Masiko in Uganda die op haar veertiende met een veel oudere man moest trouwen, omdat dat nu eenmaal ‘het lot van een meisje is’. Jouw donatie zorgt ervoor dat wij overtuigingen die leiden tot haat en geweld bespreekbaar kunnen maken. Ook in Nederland waar polarisatie toeneemt.
Wij geloven dat een gesprek het begin is van de oplossing. Mensen met een Missie brengt mensen bij elkaar die tegenover elkaar staan. Dat doen we samen met honderden lokale samenwerkingspartners. Mensen die net als jij geloven dat een gesprek het begin is van een duurzame bijdrage aan het oplossen van conflicten en het tegengaan van geweld. Zo bouwen we samen aan een wereld waar mensen met elkaar praten in plaats van vechten.
We gebruiken donaties onder andere voor de volgende doeleinden:
Ondersteuning
Voorlichting
Verbinding
Training

Onze projecten

FAQ

Misschien heb je na het lezen van de informatie op onze website nog vragen. Hiernaast vind je meer informatie over doneren. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.
Contact

Hoe komt Mensen met een Missie aan geld?

Wij betalen ons werk met inkomsten uit fondsverwerving en ontvangen steun van ruim 10.000 particuliere donateurs en zo’n honderd ordes en congregaties. Daarnaast ontvangen wij van de Nederlandse overheid bijdragen voor specifieke projecten.

Waarom is het belangrijk dat ik Mensen met een Missie steun?

Zonder jouw bijdrage kunnen wij vrouwen in Bolivia niet vertellen dat het niet normaal is als je man je slaat. Zonder jouw bijdrage kunnen we niet naast de gediscrimineerde en achtergestelde inheemse bevolkingsgroepen in Colombia staan om hun rechten te claimen. Zonder jouw bijdrage kunnen we getraumatiseerde mannen en vrouwen in Zuid-Sudan niet helpen vertrouwen te hervinden in zichzelf en de gemeenschap. Zonder jouw bijdrage kunnen we de stem van de Indonesische religieuze leiders die pleiten voor tolerantie en interreligieuze samenwerking niet versterken. Zonder jouw bijdrage kan Mensen met een Missie niet werken aan het veranderen van overtuigingen die tot haat en geweld leiden. Daarom is jouw steun heel hard nodig.

Wat is stichting CMC?

Stichting CMC is de statutaire naam van Mensen met een Missie. Als je via iDeal een donatie doet aan Mensen met een Missie zie je bovenaan de donatiepagina Stichting CMC staan. Ook in andere communicatie kan je “Stichting CMC” of “Stichting CMC – Mensen met een Missie” tegenkomen als het over Mensen met een Missie gaat.

Wanneer wordt mijn donatie afgeschreven?

Een automatische incasso van Mensen met een Missie wordt rond de 21e van de maand afgeschreven.

Waarom staat er een QR-code op de brief van Mensen met een Missie?

Vanaf juni 2023 verdwijnt de acceptgiro als betaalmiddel, waardoor het vanaf begin 2023 niet meer mogelijk is om via acceptgiro te doneren. Daarom introduceren we nu alvast een nieuwe manier van betalen. Met de QR-code kun je op eenvoudige wijze op jouw telefoon een donatie doen met iDeal.

Hoe betaal ik via de QR-code?

Met de QR-code kun je snel en eenvoudig mobiel doneren via iDeal. De mobiele apps van de meeste banken hebben een functie om QR-codes te scannen. Als je jouw bank-app opent en deze scanfunctie selecteert, hoef je jouw telefoon alleen maar boven de QR-code op de brief te houden. De app opent dan automatisch een nieuwe bankopdracht waarin je een bedrag kunt kiezen en kunt betalen.
Je kunt de QR-code ook scannen met een generieke QR-scanapp of de camera-app op je telefoon. Als je de code scant met een camera- of QR-scanapp en op de link klikt, opent zich een nieuw scherm. In dat scherm vul je het gewenste bedrag in. Wanneer je vervolgens op de doneer-knop klikt, kun je jouw bank kiezen. Hierna word je automatisch doorgestuurd naar de website van de bank of de mobiele bank-app, waar je de betaling kunt afronden.

Kan ik met acceptgiro blijven betalen?

Tot begin 2023 blijft doneren via acceptgiro mogelijk. Vanaf juni 2023 stoppen banken met het verwerken van de acceptgiro. Om niet het risico te lopen dat jouw gift niet verwerkt kan worden, stoppen wij begin 2023 al met het aanbieden van acceptgiro. Tot die tijd ontvang je nog een acceptgiro bij de brief, precies zoals je van ons gewend bent. Maar om de overgang naar het betalen zonder acceptgiro te vergemakkelijken, bieden we vanaf heden ook al de mogelijkheid om via de QR-code te doneren. Zolang er nog een acceptgiro bij de brief zit, kun je zelf kiezen welke betaalmethode je gebruikt.

Hoe kom ik in contact met Mensen met een Missie?

Dit kan per e-mail of telefonisch. Alle informatie vind je op onze contactpagina.