Bedankt voor het aanvragen van het gespreksboekje “Versta ik dat nou goed?!”

Misschien was het je al opgevallen, maar in de quiz zaten geen goede of foute antwoorden. Want hoe reageer je als iemand in je omgeving een opmerking maakt die eigenlijk niet kan? Die kwetsend is voor anderen, of voor jezelf? Dat antwoord is voor iedereen anders.

In het gespreksboekje: “Versta ik dat nou goed?!” vind je concrete voorbeelden en tips om het gesprek over kwetsende uitspraken te starten. Een gesprek dat helpt meer begrip en minder vooroordelen te hebben. Je kunt het boekje hieronder downloaden.

Gespreksboekje “Versta ik dat nou goed?!”

Wil je meer mensen helpen om ook het gesprek te starten? Deel het boekje via onderstaande buttons.

 

Veelgestelde vragen 
Klik op de vragen hieronder, om het antwoord te kunnen lezen.

Wat doet Mensen met een Missie precies?
Mensen met een Missie werkt wereldwijd aan het aan het veranderen van overtuigingen die leiden tot discriminatie, uitsluiting en geweld. We pakken het probleem van geweld en polarisatie bij de kern aan: de overtuiging dat de ene mens meer waard is dan de andere. Wij geloven dat iedereen gelijkwaardig is. Maar wanneer mensen elkaar niet ontmoeten, staan zij minder open voor andere perspectieven. En worden de schadelijke overtuigingen over elkaar juist versterkt. Om die overtuigingen te doorbreken zetten wij in op dialoog, geven we positieve rolmodellen een podium, maken we mensen bewust van de andere kant van het verhaal én ondersteunen we slachtoffers van geweld.

Mensen met een Missie brengt mensen bij elkaar die tegenover elkaar staan. Maakt schadelijke overtuigingen bespreekbaar en zet zich in om onderlinge haat en wantrouwen weg te nemen. Dat doen we samen met honderden samenwerkingspartners in landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Bijvoorbeeld in India, Indonesië, Kenia, Uganda, Bolivia, Irak en Zuid-Sudan. Onze aanpak is kleinschalig en lokaal. We ondersteunen deze lokale mensen en organisaties op allerlei manieren, afhankelijk van waar de situatie om vraagt. Van training, financiële steun en lobby, tot het vormen van een netwerk, stimuleren van (internationale) samenwerking en het bieden van een platform voor hun werk en de problematiek. Zo werken we samen aan een wereld zonder polarisatie.

Werkt Mensen met een Missie ook in Nederland?
Mensen met een Missie werkt voornamelijk in het buitenland, maar we sluiten zeker niet uit dat we ons ook in Nederland meer gaan inzetten tegen verharding in de maatschappij. Want polarisatie neemt niet alleen toe in de rest van de wereld, maar óók hier. En door onze jarenlange ervaring in Azië, Afrika en Latijns-Amerika weten we maar al te goed hoe verharding kan leiden tot geweld. Hoe een situatie kan escaleren als er niet meer met elkaar gepraat wordt.
Ik wil graag contact met Mensen met een Missie. Hoe doe ik dat?
Heb je vragen, een suggestie of wil je je gegevens wijzigen? Neem gerust contact op. We zijn van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00-12.00 uur en van 13.00 -17.00 uur op telefoonnummer 070 – 21 99 601. Of ga naar de contactpagina.