Vandaag zijn we in Cali te gast bij Padre Venanzio. Hier maken we kennis met een prachtig team dat zich inzet voor de Afro-Colombiaanse community. Hun missie? Erkenning en verwerking van de (koloniale) geschiedenis van Afro-Colombiaanse gemeenschappen, want dit is hard nodig. De reden dat Mensen met een Missie deze organisatie ondersteunt.

Wat zijn je rechten? Hoe ga je om met hedendaags racisme? En hoe zorg je ervoor dat je trots bent op je cultureel erfgoed? Voor veel Afro-Colombianen belangrijke onderwerpen die een plek hebben in de ‘mobiele school’. Met de mobiele school verspreid Padre Venanzio met zijn team voorouderlijke kennis en traint jongeren tot sociale leiders.

Padre Venanzio legt ons het mensenrechten spel uit dat onderdeel is van de mobiele school.
Een spel dat gespeeld wordt met jongeren zodat ze zich beter
bewust zijn van de rechten die ze hebben.

Pamela is één van deze jongeren. Deze dame met een missie heeft als tiener kennis gemaakt met de mobiele school en zet zich nu in om andere Afro-Colombiaanse jongeren te helpen hun Afro-Colombiaanse identiteit te omarmen.

Reporter Monique: “Veel Afro-Colombianen zijn nog steeds hun slavernijverleden aan het verwerken. Nog steeds worden ze niet geaccepteerd in de samenleving, nog steeds mogen ze niet naar bepaalde scholen wanneer ze vlechtjes dragen, nog steeds mogen ze niet delen in wat andere Colombianen wel krijgen.

Pamela worstelt inmiddels niet meer met haar verleden, haar identiteit en haar zelfvertrouwen. Deze vrolijke en ontzettend krachtige dame met een missie zet zich nu in om andere Afro-Colombiaanse jongeren te helpen die hier nog wel mee te maken krijgen. Scholing is hierin het sleutelwoord.”

Pamela uit Cali, Colombia.

Gerelateerde verhalen

Wij geloven dat échte veranderingen van onderop komen.
Daarom steunen wij kleinschalige lokale initiatieven.