Wij verwerken je gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Lees onze privacy verklaring voor meer informatie.

Vrouwenmoord in Bolivia

Geweld tegen vrouwen is in heel de wereld een groot probleem. Zo ook in Bolivia. Daar wordt elke drie dagen een vrouw vermoord. En minstens zeven van de tien vrouwen krijgt te maken met huiselijk geweld. Het is een gevolg van de Boliviaanse machocultuur die mannen en vrouwen in Bolivia van generatie op generatie doorgegeven krijgen.

Efraín ziet in dat mannelijkheid en kwetsbaarheid samen kunnen gaan, en dat geweld niet de oplossing is. Hij droomt ervan dat jongeren zich verenigen, om er zo voor te zorgen dat zijn en toekomstige generaties het geweld tegen vrouwen niet voortzetten. Wij werken aan die droom door een netwerk te creëren van jonge mannen die de boodschap promoten dat mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn. Dat doen ze onder leeftijdgenoten, in hun familie en directe omgeving. Door middel van workshops trainen we een nieuwe generatie die zich inzet voor verandering.