Ja, ik help mee

Met een gift zorg jij ervoor dat jongeren in Kenia een betere toekomst krijgen. Een toekomst waarin stelen niet meer de enige manier is om aan eten te komen.

Wij verwerken je gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Bewust kiezen voor verandering

Door gebrek aan werk en de discriminatie van vrouwen op de arbeidsmarkt leven veel Keniaanse gezinnen in extreme armoede. Jongeren kunnen niet naar school, waardoor ze op straat rondhangen en stelen. Zij zijn extra gevoelig voor radicalisering, omdat terreurgroepen hen verleiden met misleidende verhalen over een beter leven. Om te voorkomen dat jongeren in Kenia radicaliseren, zetten wij ons in om hen een beter alternatief te bieden.

 

Dat doen we samen met Mama Shamsa van het Women of Faith Network: “Bijna de helft van Kenia bestaat uit sloppenwijken. Je moet je voorstellen dat de mensen hier constant aan het overleven zijn. Het enige doel van de dag is te kunnen eten. Er is geen stabiel inkomen, geen scholing. Het is niet dat ze wíllen stelen, maar dat ze bijna geen andere keus hebben. In samenspraak met de lokale politie gaan wij in gesprek met deze jongeren. We luisteren naar ze, vragen wat hun dromen zijn, wat ze nodig hebben. Als ze ervoor kiezen onze hulp aan te nemen, kiezen ze bewust voor verandering. Samen zoeken we dan naar manieren om hun leven over een andere boeg te gooien. We helpen ze bijvoorbeeld met vaardigheidstrainingen, het zoeken naar werk of met een startbudget voor het opstarten van een eigen bedrijf.”

"Mensen zijn hier constant bezig met overleven."