Ja, ik sta op voor vrouwenrechten in Uganda.

In Uganda heerst in al eeuwenlang het idee dat mannen meer waard zijn dan vrouwen. Vrouwen worden gezien als dom, en zouden hun leven in dienst moeten stellen van hun man. Met een gift zorg jij ervoor dat wij, samen met Lina, deze diepgewortelde opvattingen kunnen doorbreken. Help je mee?

Wij verwerken jouw gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Praten, luisteren & leren

Ruim twintig jaar woedde in Noord-Uganda een bloedige burgeroorlog. Het heftige geweld liet een getraumatiseerde  bevolking achter. Inmiddels is het veel veiliger in Uganda, maar voor vrouwen is het leven in Uganda nog steeds loodzwaar. Samen met Ugandese partners zoals Lina Zedriga zet Mensen met een Missie zich in om het idee te doorbreken dat vrouwen tweederangsburgers zijn. Dat doen we door slachtoffers van geweld op te vangen, jongens en mannen te leren over gelijkwaardige relaties en met religieuze en gemeenschapsleiders in gesprek te gaan over vrouwenrechten.

 

Lina: “Tijdens het intensieve MenEngage-programma gaan we met mannen in gesprek over wat gelijkwaardigheid inhoudt en hoe een gelijkwaardige relatie eruitziet. Vrouwen vertellen de mannen over de oneerlijke behandeling, de uitsluiting en het geweld dat ze dagelijks meemaken. Dit is normaal gesproken taboe. We creëren een veilige ruimte waarin mannen met elkaar én met vrouwen in gesprek gaan, en laten hen zo nadenken over hun eigen vooroordelen en overtuigingen.”

"Vrouwen vertellen de mannen over de oneerlijke behandeling, de uitsluiting en het geweld dat ze dagelijks meemaken."