Fonds op naam

Bepaal zelf de doelstelling, thema of land bepalen van uw fonds op naam.

Wilt u uw eigen naam, of de naam van de oorspronkelijke inbrenger van het vermogen van een bestaande familiestichting verbinden aan een fonds? Of overweegt u uw huidige (familie-)stichting op te heffen en op zoek te gaan naar een duurzame, passende
nieuwe bestemming van het vermogen?
Mensen met een Missie stelt dan graag een fonds op naam voor u in. Kosteloos.

Zelf doelstelling bepalen

Het inrichten van een fonds op naam biedt u als de schenker de mogelijkheid om een zelf gekozen naam te verbinden aan een ‘eigen’ fonds. Zelf een doelstelling te bepalen waarvoor de baten vanuit dit fonds dienen te worden aangewend. Deze doelstelling dient gerelateerd te zijn aan onze doelstelling(en) als hoofdfonds. De afspraken die hierover met u worden gemaakt, worden vastgelegd in een overeenkomst.

Zelf thema of land bepalen

Heeft u een bijzondere band met een specifiek land of een bepaald thema? Wilt u dat wij u ontlasten op het gebied van de administratieve en organisatorische werkzaamheden die horen bij het beheren van een fonds? Dat uw geld goed wordt besteed? Dan is een fonds op naam bij Mensen met een Missie de juiste keuze voor u.

Uw voordelen bij een Fonds op Naam bij Mensen met een Missie:

    • U bepaalt zelf binnen welke landen en binnen welk thema uw fonds bijdraagt;
    • Uw bijdrage is volledig fiscaal aftrekbaar;
    • Mensen met een Missie richt uw Fonds op Naam kosteloos op;
    • U ontvangt op regelmatige basis een beschrijvende en financiële rapportage.

Een fonds op naam instellen kan bij leven, maar ook via een beschikking in het testament van u als schenker. Ook is het mogelijk om in een combinatie van een schenking bij leven en een nalatenschap een fonds op naam in te stellen.

Minimum startvermogen

Voor het instellen van een fonds op naam hanteert Mensen met een Missie standaard een minimum startvermogen van € 50.000, onafhankelijk of dit vermogen geheel mag worden besteed aan het beoogde doel, of dat alleen het rendement mag worden gebruikt voor uitkeringen. De schenking, of het rendement daaruit, wordt ingezet ten behoeve van de (deel)financiering van de totale kosten van één van onze projecten of programma’s.

ANBI-Status

Mensen met een Missie is aangemerkt als een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Hierdoor geniet u als donateur belastingvoordeel. Lees hier meer over onze ANBI-status.


Julie Mingeli

Julie Mingeli


Wilt u persoonlijk van gedachten wisselen? Ik sta voor u klaar.

U kunt mij bereiken op +31657782964 en per e-mail.

Of laat uw gegevens achter en ik neem contact met u op.Lees hier hoe Mensen met een Missie omgaat met je gegevens en betaalinformatie.
Mensen met een Missie legt je gegevens vast conform de Wet bescherming persoonsgegevens. We kunnen deze gebruiken om je te informeren over onze activiteiten, projecten en producten. Als je deze informatie niet wilt ontvangen kun je dat aan ons laten weten via Bezuidenhoutseweg 225, 2594 AL Den Haag of via info@mensenmeteenmissie.nl.

Dit is wat ons uniek maakt


usp

Lokaal

We werken in gemeenschappen en dorpen, omdat we geloven dat echte verandering van onderop komt.
usp

Dialoog

Wij geloven dat dialoog helpt, juist op plekken waar mensen elkaar het licht in de ogen niet gunnen.
usp

Religie

We geloven in de sociale en verbindende kracht van religie. Voor ons is religie onderdeel van de oplossing.