Twee stagiair(e)s Communicatie & Particuliere Fondsenwerving
Duur: minimaal 4 maanden (in overleg langer) / 32 uur per week
Start: januari 2022

Ben jij op zoek naar een stage waarin je volledig mee kan draaien in de dagelijkse activiteiten van het communicatie- en fondsenwervingsteam van een internationale NGO? Een stage waarin we van je verwachten dat je enthousiast, leergierig en sociaal bent. Én kan je niet wachten om een nieuwe uitdaging met beide handen aan te grijpen? Dan zoeken we jou!

Mensen met een Missie is een organisatie voor internationale samenwerking en solidariteit. Ons doel is om overtuigingen te veranderen die leiden tot haat en geweld, zodat niemand onderdrukt, uitgesloten of gediscrimineerd wordt. Wij ondersteunen mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika die hun nek uitsteken, die tegen de stroom ingaan en strijden tegen onrecht en uitsluiting. Onze aanpak is kleinschalig en lokaal, omdat wij geloven dat echte veranderingen van onderaf beginnen. Op ons kantoor in Den Haag werken we met ruim 30 collega’s dagelijks met passie en betrokkenheid aan een wereld waarin mensen met elkaar praten in plaats van vechten.

Voor ons team Communicatie & Particuliere Fondsenwerving zijn wij op zoek naar twee stagiair(e)s die in januari kunnen starten.

De stage:

Als stagiair(e) draai je volledig mee in de dagelijkse activiteiten van het communicatie- en fondsenwervingsteam. De kern van onze communicatie bestaat uit persoonlijke verhalen van mensen die wij ondersteunen in gebieden waar het leven hard is en vrede fragiel. Daar vloeien diverse uitingen uit voort die we inzetten op diverse kanalen, zowel digitaal als in print. Van social media tot evenementen, en van ons magazine tot bel-acties. Met als doel om potentiële donateurs te raken en te laten zien hoe wij samen met hen een verschil kunnen maken in het leven van anderen.

Tijdens je stage zul je ervaring op doen op het gebied van:

  • Communicatie en fondsenwerving binnen een internationale NGO;
  • Internationale samenwerking;
  • Het organiseren van donateursevenementen;
  • Donateursadministratie en relatiebeheer;
  • Direct communication;
  • Communicatie en donateurswerving via online kanalen;
  • Het inrichten en beheren van de CRM-database Engage;
  • Online marketing: social media, website en e-mailmarketing.

Jij bent de stagiair(e) die we zoeken als jij:
– Een HBO- of WO- opleiding volgt of net bent afgestudeerd op het gebied van: communicatie/marketing/eventmanagement/internationale betrekkingen/sociale wetenschappen/vergelijkbare studie;
– Enthousiast, sociaal en leergierig bent;
– Een goede beheersing van de Nederlandse taal hebt, zowel in woord als geschrift;
– Graag zelfstandig én in teamverband werkt, en proactief bent;
– Flexibel bent en uitdagingen met beide handen aanpakt;
– Het werk van Mensen met een Missie een warm hart toedraagt.

Wat wij bieden:
– Een leerzame en uitdagende meewerkstage binnen een informele organisatie met enthousiaste en gepassioneerde medewerkers;
– Een stagevergoeding van maximaal € 350,- bruto per maand;
– Maximaal € 150,- per maand aan reiskostenvergoedingen;
– Begeleiding van zowel een ervaren stagebegeleider als de rest van het team;
– Creatieve vrijheid om nieuwe initiatieven op te starten;
– De optie om aan leertrajecten mee te doen om je kennis te vergroten;
– De mogelijkheid om flexibel en/of thuis te werken.

Mensen met een Missie is een organisatie waar diversiteit en inclusie voorop staan en waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Onze diversiteit, én die van de wereld, is waar onze kracht ligt. Alleen samen komen we ergens. We nodigen iedereen uit om te solliciteren, ongeacht religie, afkomst, gender, seksuele voorkeur of leeftijd.

Reageren

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Annebob Westerhof via: annebobwesterhof@mensenmeteenmissie.nl of +31682654318.

We zien je sollicitatiebrief mét CV graag vóór 28 november tegemoet via: sollicitatie@mensenmeteenmissie.nl. Sollicitatiegesprekken zullen in december plaatsvinden.

Gerelateerde verhalen

Wij geloven dat échte veranderingen van onderop komen.
Daarom steunen wij kleinschalige lokale initiatieven.