Stagiair(e) Communicatie & Fondsenwerving

Duur: minimaal 4 maanden (in overleg langer) / 32 uur per week
Start: Februari

Mensen met een Missie is een organisatie voor internationale samenwerking. Wij ondersteunen mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika die strijden tegen onrecht en uitsluiting. Samen met hen komen wij op voor mensen die uitgebuit, onderdrukt of buitengesloten worden.  Onze aanpak is kleinschalig en lokaal, omdat wij geloven dat echte veranderingen van onderaf beginnen.

Op ons kantoor in Den Haag werken 25 medewerkers. Wij zijn vanaf begin februari op zoek naar een enthousiaste communicatie stagiair(e) voor ons team communicatie en fondsenwerving.

Wie wij zoeken:
Met onze communicatie en fondsenwerving willen wij zoveel mogelijk mensen bereiken met de persoonlijke verhalen van mensen die wij ondersteunen in gebieden waar het leven hard is en vrede fragiel.

Met onze uitingen willen we potentiële donateurs bereiken, raken en laten zien hoe zij een verschil kunnen maken in het leven van anderen. Daartoe zetten wij verschillende middelen in, zowel digitaal als hardcopy. Denk aan onze social media kanalen, maar ook ons magazine, bel-acties en evenementen.

Jouw hulp kunnen we daarbij goed gebruiken! Je draait volledig mee in de dagelijkse activiteiten van ons team communicatie en fondsenwerving (7 mensen). Jouw werkzaamheden variëren van het bedienen van social media kanalen, tot het (mee)organiseren van evenementen. Ook neem je deel aan alle sessies waarin plannen gesmeed worden en strategie wordt bepaald.

We zien jouw brief graag voor 10 januari tegemoet, zodat je begin februari kunt starten. De duur van de stage bepalen we in overleg met jou en kunnen we afstemmen op de eisen van jouw opleiding.

Dit heb je in huis:
Je volgt een HBO of WO opleiding op het gebied van communicatie / marketing / event management of een vergelijkbare studie;

 • Je bent enthousiast en sociaal en je wilt graag in een korte tijd veel leren;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift;
 • Je werkt graag zelfstandig én in teamverband. Dat betekent dat je graag eigen initiatief neemt, een gestructureerde werkwijze hebt en open staat voor feedback;
 • Je bent flexibel en laat je niet afschrikken door diverse gelijktijdig lopende projecten;
 • Je draagt het werk van Mensen met een Missie een warm hart toe.

Dit is wat we jou bieden:
Een leuke en uitdagende meewerkstage binnen een informele organisatie met enthousiaste en gepassioneerde medewerkers. De stagevergoeding bedraagt maximaal € 350,- bruto per maand. Reiskosten worden op onkostenbasis vergoed tot een maximum van € 150,- per maand.

 • Je krijgt begeleiding van zowel een ervaren stagebegeleider als de rest van het team;
 • Je leert veel over internationale samenwerking en de problematiek in de landen waar we actief zijn;
 • Je leert over hoe communicatie en fondsenwerving bij een internationale NGO in zijn werk gaan.
 • Je krijgt de creatieve vrijheid om nieuwe initiatieven op te starten;
 • De mogelijkheid om aan leertrajecten mee te doen om je kennis te vergroten;
 • Je krijgt de mogelijkheid om flexibel en/of thuis te werken.

Informatie over deze stageplaats kun je inwinnen bij Maud van der Meer via maudvandermeer@mensenmeteenmissie.nl of 070 – 21 99 601 (bereikbaar op ma, di, do, vrij, hiervan uitgezonderd is de week tussen Kerst en Oud en Nieuw)

Mail je sollicitatiebrief met curriculum vitae vóór 10 januari naar: sollicitatie@mensenmeteenmissie.nl. Alle sollicitaties zullen via Teams plaatsvinden. Werkzaamheden zullen in eerste instantie, vanwege de huidige maatregelen omtrent COVID-19, vanuit huis uitgevoerd worden.

Gerelateerde verhalen

Wij geloven dat échte veranderingen van onderop komen.
Daarom steunen wij kleinschalige lokale initiatieven.