Pippi Kragtwijk

In september ga ik met een vijftal reporters naar Kenia. We gaan verhalen maken over de moedige burgers, de kwetsbare situaties waarin ze zich verkeren en de inspirerende projecten die wij gaan bezoeken. Reizen is er bij mij met de paplepel ingegoten. Regelmatig heb ik Afrika bezocht en het continent heeft mij altijd aangetrokken, waarom precies? Daar kan ik mijn vinger tot op de dag van vandaag niet op leggen. De mensen, de cultuur, het leven, de tradities; het heeft iets magisch en inspirerends.

Afrika heeft iets magisch en inspirerends.

Op reis met Mensen met een Missie

Mijn naam is Pippi Kragtwijk, geboren en getogen in Utrecht, 24 jaar en tegen de tijd dat we op reis gaan naar Kenia hopelijk afgestudeerd journalist. Tijdens mijn studie heb ik mij gefocust op het schrijven van verhalen en filmen van portretten en korte documentaires. Ik maak graag verhalen over mensen, met hen als personificatie van een groter maatschappelijk vraagstuk. En dat is precies wat ik in Kenia wil gaan doen!

Thema’s en projecten

Wij Westerlingen zijn in mijn ogen bevoorrecht met de mogelijkheden en kansen die wij krijgen en vrijheid van meningsuiting. Ik vind dat ik daar gebruik van moet maken en wil de stem van mensen die er zelf geen mogen of kunnen hebben laten horen.

Ik wil de stem van mensen die er zelf geen mogen of kunnen hebben laten horen.

De thema’s waar deze reis om draait zijn mensenhandel, burgerparticipatie en gelijke rechten. Maar ook de presidentsverkiezingen uit 2007 hebben een stempel op het land gedrukt en vele slachtoffers veroorzaakt. De afgelopen verkiezingen zijn wederom redelijk onrustig verlopen. Ik ben benieuwd hoe de bevolking van Kenia hiermee omgaat en hierover denkt. Het land is in beweging, in positieve en in negatieve zin. Ik denk dat de verhalen die wij gaan maken zowel mooi als heftig zullen zijn en een diepe in druk op de medemens kunnen achterlaten.

Zij hebben al gedoneerd

Anoniem - €499,00

Anoniem - €500,00

Anoniem - €1,00