Dit is Janneth. Zij heeft een missie. En zij heeft jou nodig.
Met jouw bijdrage kan iemand als Janneth strijden voor vrouwenrechten in Colombia. En dat is hard nodig. Want wist je dat er nog lang geen sprake is van vrede in Colombia? En dat vooral vrouwen het slachtoffer zijn in conflicten? Wij kunnen haar helpen in haar missie. Een missie om vrouwen van een gewelddadige situatie naar de politieke tafel te brengen.

Voor €10,- kan 1 vrouw worden opgevangen die slachtoffer is geworden van geweld. Meghan belandde in de prostitutie in Azië toen ze 18 jaar was. Ze werd gedwongen 17 uur per dag te werken en moest meer dan 10 klanten per dag ontvangen. Via de ambassade van Colombia wist Meghan te vluchten. Meghan werd opgevangen en kreeg psychologische ondersteuning en hulp bij het zoeken van een baan.


Meghan (21) heeft haar leven weer op kunnen pakken nadat zij gedwongen in de prostitutie belandde.

Voor €27,- kan 1 vrouw voorlichting krijgen over vrouwenrechten. Om op te komen voor je rechten moet je je eerst bewust zijn van de rechten die je hebt. Met behulp van voorlichting kan Janneth vrouwen helpen weerbaar te worden tegen seksueel geweld en vrouwenhandel. Janneth wil juist de situatie waarin Meghan terecht kwam voorkomen. Dit kan met educatie.

Voor €100,- kan 1 vrouw een workshop volgen om politiek actief te worden. Het zijn vaak juist vrouwen die relaties herstellen en gemeenschappen draaiend houden. Zij spelen een cruciale rol in het voorkomen en oplossen van conflicten. Op dit moment praten te weinig vrouwen mee over lokale vredesprocessen en politieke besluitvorming. Het probleem in de regio gaat ook hen aan. Janneth traint vrouwelijke politieke leiders van morgen en zorgt ervoor dat lokale vrouwenraden worden opgericht.

DONEER NU

Laten we Janneth samen een hart onder de riem steken in haar niet ongevaarlijke missie en haar voor het einde van het jaar het bericht geven dat ze haar missie voort kan zetten.

 

Wat is er aan de hand? 
Zoals je misschien wel weet is in 2016 een vredesakkoord getekend tussen de Colombiaanse overheid en guerrillabeweging FARC. Nu denk je waarschijnlijk: ‘dat is een mooie stap’. Maar tot op de dag van vandaag terroriseren guerrillagroepen, (para)militairen en drugsbendes inheemse groepen in Colombia.
Neem het noorden van de provincie Cauca. Niet alleen het woongebied van de inheemse groep Nasa, maar ook een van de hofleveranciers van grondstoffen voor Colombiaanse coke. Al decennialang proberen drugshandelaren en gewapende groeperingen dit gebied met grof geweld op te eisen.
Vooral vrouwen zijn het slachtoffer. Doodsbedreigingen en seksueel en psychologisch geweld is voor hen aan de orde van de dag. Toch wordt er in politieke besluitvorming en lokale vredesprocessen nauwelijks rekening gehouden met deze vrouwen. Dat moet veranderen!

DONEER NU

Een vredesakkoord zonder vrouwen is geen vredesakkoord.

€ 10 donatie
Je bent uitgenodigd voor een online lezing van collega Eva over de situatie van vrouwen in Colombia. Al je vragen worden tijdens deze lezing beantwoord. 
– Nog 27x beschikbaar

€27 donatie
Je bent uitgenodigd voor een bijzondere en interessante avond waarin we samen stilstaan bij de huidige situatie in Colombia. 
– Nog 23x beschikbaar

€100 donatie
Je neemt deel aan een exclusieve workshop van Colombiaanse fotograaf Federico Rios (werkt o.a. voor National Geographic en fotografeerde de FARC). Hij vertelt over zijn ervaringen, vertelt over ethiek in fotografie en geeft ontzettend bruikbare fotografie tips. 
– Nog 12x beschikbaar

Geen tegenprestatie
Ik wil Janneth graag steunen en hoef hiervoor geen tegenprestatie te ontvangen.
– Onbeperkt beschikbaar

 

Zij hebben al gedoneerd

Peter Kusters - €27,00

Wimar Mast - €50,00

Merel - €10,00

Mirte Weller - €37,00

J Van den ende - €100,00

Willy Hebsen - €27,00

Sylvia Broeckx - €10,00

Stephanie Broekarts - €10,00

Irene Juffermans - €10,00

R Bloemkolk - €10,00

Antoinette Bonhof - €10,00

Marleen Thijssen - €100,00

May Verbrugge-Eijkemans - €50,00

Monica Timmerman - €10,00

Isa Sawad - €10,00

Janneke Frohwein - €27,00

Albert van Rooijen - €100,00

Peter Kusters - €20,00

Paul Van Weegen - €27,00

Wilma Rooijendijk - €27,00

Danny Klaassen - €8.150,00