Ondanks een officieel vredesakkoord in 2018 wordt Zuid-Sudan nog steeds geconfronteerd met dagelijkse gewapende conflicten, dreigingen van geweld en economische stagnatie. Dit is te wijten aan diepgeworteld wantrouwen, vooroordelen, trauma en verdeeldheid.
Het conflict heeft een grote uitwerking op de persoonlijke verhoudingen in relaties, binnen families en in lokale gemeenschappen. Lokale conflicten, huiselijk geweld, gebroken relaties en alcoholisme zijn enkele concrete gevolgen van de vele traumatische ervaringen die mensen te verwerken hebben gekregen.
We willen het vertrouwen en de hoop van de mensen in Zuid-Sudan herstellen. Middels traumaheling, trainingen en interreligieuze initiatieven werken we aan het vergroten van vertrouwen in elkaar en in de (lokale) overheid, en hoop op een betere toekomst.
Middels traumaverwerking herstellen we wederzijds vertrouwen en relaties, zowel op individueel als op gemeenschapsniveau. Dat doen we onder andere door middel van:
Daarnaast werken we aan het versterken van de sociale cohesie binnen gemeenschappen, door sociale en democratische structuren te herstellen, inclusief methoden voor geweldloze conflictoplossing en ondersteuning voor een beter toekomstperspectief.