In Uganda heeft jarenlang een burgeroorlog gewoed tussen het nationale leger en rebellen. Het noorden en oosten van Uganda heeft nog altijd te lijden onder de gevolgen van dit conflict. Het onderlinge vertrouwen is ver te zoeken en conflicten, bijvoorbeeld over land en bezit, worden nog steeds met geweld opgelost.

Mensen met een Missie heeft een cruciale rol gespeeld in het ondersteunen van vredesopbouw en het oplossen van conflicten in de noordelijke regio’s in Uganda. Ashanut Okille, adviseur sociaaleconomische ontwikkeling

Onze aanpak

Mensen met een Missie zorgt ervoor dat vijanden met elkaar aan tafel komen. Samen werken we aan een vreedzame oplossing voor conflicten. Ook bieden wij steun aan oorlogsslachtoffers, zodat zij met hun trauma’s leren om te gaan en kunnen werken aan een toekomst.

Resultaten

Onze inzet heeft een structurele verandering gebracht aan de vredessituatie en de harmonie tussen gemeenschappen. Duizenden Ugandezen hebben geleerd hoe zij een vreedzaam dialoog moeten voeren en het wederzijdse vertrouwen is vergroot.

Projecten

Bekijk alle projecten in Uganda

Bemiddelen voor vrede

In het gebied Acholiland, in het noorden van Uganda, zijn de sporen van de oorlog nog duidelijk merkbaar. Door de inzet van vredeswerkers wordt samen gebouwd aan duurzame vrede.

Uganda