Jaarlijks worden duizenden vrouwen uit Indonesië verhandeld naar o.a. Maleisië, Taiwan en het Midden-Oosten. Daar worden zij gedwongen om bijvoorbeeld in de seksindustrie te werken. De lokale overheid is niet effectief in het ontwikkelen van een effectieve strategie tegen vrouwenhandel. Daders worden zelden geïdentificeerd of berecht en slachtoffers krijgen nauwelijks steun.

 

Onze aanpak

Mensen met een Missie wil zoveel mogelijk mensen bewust van de gevaren rondom vrouwenhandel. Wij richten ons daarbij op de meest kwetsbare risicogroepen. Wij bieden steun aan slachtoffers van vrouwenhandel en spreken lokale autoriteiten aan op hun verantwoordelijkheid.

Resultaten

Samen met lokale mensen bereiken wij duizenden mensen in de verste uithoeken van Indonesië. Deze mensen weten nu hoe zij mensenhandel kunnen detecteren en voorkomen. Door psychosociale steun van professionals hebben honderden slachtoffers hun leven weer op de rit gekregen. Ook zijn we erin geslaagd om de lokale autoriteiten (politie, dorpshoofden etc.) in beweging te zetten om vrouwenhandel te bestrijden.

 

Projecten

Bekijk alle projecten in Indonesië

Vrouwen als aanjagers dialoog

Het conflict op het eiland Sulawesi heeft diepe littekens achtergelaten. Christenen en moslims wantrouwen elkaar. Een nieuw conflict ligt constant… Lees verder

Indonesië

Vrouwenhandel bestrijden

Een beter leven en gouden bergen wordt hen beloofd. Al gauw blijkt echter dat zij in de handen van mensenhandelaren zijn gevallen.

Indonesië