Ondanks grondwettelijke garanties worden de rechten van miljoenen Dalits en Adivasi in India veel te weinig beschermd. Zij zijn vaak slachtoffer van geweld en intimidatie door leden van de hogere kasten. Door overheidsdiensten, zoals de politie, worden zij genegeerd. Bovendien kennen de Dalits en Adivasi hun rechten onvoldoende en missen de vaardigheden om deze te claimen.

Onze aanpak

Mensen met een Missie richt zich op de bewustwording van Dalits en Adivasi, zodat zij zichzelf als gelijkwaardige burgers zien en durven opkomen voor hun rechten. Zo worden mensen tot lokale leiders opgeleid die de belangen van de Dalits en Adivasi vertegenwoordigen in de politiek. Anderzijds richten wij ons op lokale overheidsinstanties zoals politieagenten en juristen, zodat zij bewust worden van de problemen van de Dalits en Adivasi en hen op een onbevooroordeelde manier tot dienst zijn. De inzet van getrainde parajuridische veldwerkers, die de Dalits en Adivasi op praktische wijze ondersteunen, is hierbij essentieel.

Resultaten

In de afgelopen jaren zijn 200 para-juridische veldwerkers getraind in kennis en vaardigheden over de rechten van de Dalits en Adivasi. Zij hebben met succes bemiddeld in vele honderden conflicten over bijvoorbeeld wreedheden tegen Dalits, vooral vrouwen, seksuele intimidatie, huiselijk geweld en gedwongen huwelijken. Het zelfvertrouwen van de Dalits en Adivasi is gegroeid; zij bezoeken bijvoorbeeld regelmatig overheidskantoren om hun rechten te claimen.

Projecten

Bekijk alle projecten in India

Dalit-vrouwen versterken

Dalit-vrouwen worden op grote schaal uitgebuit en misbruikt. Mensen met een Missie zet in op versterken van deze groep door o.a. juridische steun.

India