Opgroeien in Guatemala staat gelijk aan weerstand bieden tegen armoede en geweld. Inheemse jongeren wordt bovendien de toegang tot scholing, gezondheidszorg, werk en politiek veelal ontzegd. Zij hebben weinig perspectief op een goede en waardige toekomst. Deel uitmaken van een criminele jeugdbende lijkt vaak de enige optie om te overleven.

Jongeren zijn de toekomst. Maar wat voor toekomst hebben  jongeren?

 

 

Onze aanpak

Mensen met een Missie streeft naar de volledige participatie van inheemse jongeren in de samenleving en de mogelijkheid om hun eigen toekomst te bepalen. Dat doen wij door middel van vorming en training. Ook werken wij aan de vorming en versterking van jongerennetwerken- en organisaties en stimuleren wij de politieke participatie van jongeren. Door het gebruik van alternatieve nieuwsmedia krijgen jongeren de ruimte om over belangrijke thema’s te praten.

Resultaten

In de zes provincies waar wij werken zijn minstens 150 jongerenleiders gevormd en getraind. Deze jongeren hebben in minstens 125 gemeenschappen groepen opgericht of nieuw leven ingeblazen. In Quetzaltenango, San Marcos en Santa Rosa wordt er volop samengewerkt met het jongerenpastoraat; hierdoor worden nog eens 50 groepen bereikt. Dankzij de beroepsgerichte trainingen zijn de eerste kleine bedrijfjes van jongeren opgestart. In de jongerenraden zijn zij aan de slag met een eigen deel van de overheidsbegroting voor jongerenprojecten in de gemeente.

Projecten

Bekijk alle projecten in Guatemala

Toekomst voor jongeren

Je bent jong en de toekomst ligt nog voor je. Maar wat te doen als je in een land woont dat gebukt gaat onder geweld van criminele jongerenbendes, armoede en corruptie?

Guatemala