De Filipijnen staan bekend om hun mooie stranden, rijstvelden en karaokebars. Helaas heeft dit land ook een andere kant. Veel Filipino’s leven en werken onder erbarmelijke omstandigheden en hun mensenrechten worden veelvuldig geschonden. Arme plattelandsbewoners trekken massaal naar de steden met de hoop op een beter bestaan, maar daar worden zij structureel slachtoffer van van ernstige uitbuiting door werkgevers.

 

Onze aanpak

Mensen met een Missie richt zich op het ondersteunen, trainen en versterken van gemarginaliseerde groepen (arbeiders, kleine vissers, vissers, migranten). Bewustwording van rechten op het gebied van bijvoorbeeld minimumloon, sociale zekerheid en contractvormen zijn een essentieel onderdeel. Ook worden beroepsopleidingen gegeven en trainingen in financiën, marketing en juridische zaken.

Resultaten

Dankzij de trainingen hebben 1.849 werknemers een hoger familie-inkomen en zijn 2.422 werknemers ondersteund bij de bescherming van hun rechten. Jaarlijks bereiken wij met 849 activiteiten bijna 30.000 mensen bereikt en duizenden anderen via media-uitingen. Bovendien is het netwerk van mensenrechtenverdedigers met 290 personen gegroeid.

Projecten

Bekijk alle projecten in Filipijnen

Haatgevoelens wegnemen

Op het Filipijnse eiland Mindanao heerst decennialang conflict tussen verschillende christelijke en islamitische groepen. Father Sebastiano brengt ze bij elkaar…. Lees verder

Filipijnen