Mensen met een Missie zijn sterke en moedige mensen die op de vergeten plekken van de wereld werken aan verandering. Verandering voor mensen in kwetsbare omstandigheden, die niet gehoord en gezien worden. Mensen met een Missie bouwt aan relaties tussen mensen, zodat uitsluiting geen kans krijgt. Dit doen wij in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. De organisatie heeft katholieke, missionaire wortels. We geloven dat ieder mens telt; dat we naar elkaar moeten blijven omzien en ieder mens een bijdrage kan leveren aan een betere wereld. Wij werken – al bijna negentig jaar – samen met iedereen die zich ook in wil zetten voor vrede en verzoening. Help je mee? We zijn op zoek naar een

PMEL & Compliance officer (18 uur)

De PMEL & Compliance officer is verantwoordelijk voor het effectief en efficiënt monitoren en terugkoppelen van de resultaten en geleerde lessen in de programma’s van Mensen met een Missie. Tevens zorgt de PMEL & Compliance officer ervoor dat binnen alle programma’s voldaan wordt aan de voorwaarden zoals die gesteld worden door de diverse donoren. In 2020 gaat Mensen met een Missie het PMEL systeem herzien en de PMEL & Compliance officer zal hierin een belangrijke rol spelen.

Wat ga je doen?

· Je herziet en vernieuwt samen met de programmamanagers het PMEL systeem van Mensen met een Missie. Dit gebeurt op een wijze die past bij Mensen met een Missie, waarbij resultaten en relevantie voor de doelgroep voorop staat, gecombineerd met een zo beperkt mogelijke administratieve belasting.

· Je overziet en begeleidt de implementatie van het PMEL systeem en zorgt ervoor dat de informatie relevant is voor de betrokken partijen alsook toegankelijk en bruikbaar is voor de fondsenwevers van Mensen met een Missie.

· Je monitort en ondersteunt de programmamanagers in het voldoen aan de eisen van de diverse donoren, tevens adviseer en informeer je het Management Team over de stand van zaken.

· Je hebt een creatieve en flexibele aanpak en zoekt naar mogelijkheden om PMEL op nieuwe manieren in te zetten waarmee de verkregen inzichten en data worden ingezet om onze doelstellingen te behalen.

· Je zorgt er voor dat PMEL op een efficiënte en effectieve manier wordt meegenomen in de ontwikkeling van nieuwe programma’s en programmavoorstellen. Hierbij zorg je voor een goede balans tussen eisen vanuit een donor en de werkwijze van Mensen met een Missie.

Wat breng je mee?

· Je hebt een relevante HBO of WO opleiding afgerond;

· Je hebt een aantal jaren ervaring als PME en/of compliance officer, dan wel aantoonbare ervaring in deze taken middels de uitvoering van institutioneel gefinancierde programma’s;

· Je bent een enthousiaste, resultaat gedreven onderzoeker met een creatieve inslag. Je kan goed omgaan met de spanning tussen het vastleggen van resultaten en verwerken van geleerde lessen voor donoren en anderzijds de dynamiek in de programma’s en het relevant houden van de PMEL activiteiten voor de doelgroep en de uitvoerende organisaties;

· Je hebt kennis van nieuwe creatieve manieren van monitoren en evalueren;

· Je beschikt over doorzettingsvermogen en overtuigingskracht;

· Je kunt zelfstandig werken goed combineren met het zijn van een teamspeler. Cruciaal in deze functie is een goede afstemming en samenwerking tussen de PMEL & Compliance officer en de programma managers;

· Je hebt affiniteit met het katholieke sociale denken.

Wat biedt Mensen met een Missie?

· Een functie waarbij afspraken op hoofdlijnen worden gemaakt. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid;

· Ruimte voor initiatief. Proactief eigen inbreng en creativiteit worden gewaardeerd;

· Een functie waarbij je dicht op de inhoud en het werk van Mensen met een Missie staat en intensief betrokken zult zijn bij de programma’s;

· Een fijne en toegankelijke werkomgeving op een mooie locatie in Den Haag;

· Een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden met de intentie deze te verlengen bij goed functioneren;

· Een salaris, afhankelijk van kennis en ervaring, tussen de € 3.382,- en € 4.563,- per maand op basis van een fulltime contract (36 uur is fulltime). Plus vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Enthousiast?

Voor algemene informatie kunt u contact opnemen met Frans Davelaar, Manager Organisatie & Kwaliteit, 06-20518999. Mail uw brief met CV vóór 2 december 2019 naar sollicitatie@mensenmeteenmissie.nl.

Gerelateerde verhalen

Wij geloven dat échte veranderingen van onderop komen.
Daarom steunen wij kleinschalige lokale initiatieven.