Wij verwerken je gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Lees onze privacy verklaring voor meer informatie.

Wat is er aan de hand in Poso?

Ibu Martince woont in Poso, op het Indonesische eiland Sulawesi, waar in 1998 een langdurig conflict tussen christenen en moslims uitbrak. Hoewel in 2002 een vredesakkoord werd getekend, zijn er nog steeds veel spanningen in de regio door de aanwezigheid van terreurbeweging MIT (Oost-Indonesische Mujahideen) en druk op vruchtbaar land.

Ibu Martince probeert die spanningen weg te nemen door christen-, hindoe- en moslimvrouwen met elkaar te verbinden. Een gesprek tussen Ibu Martince en minister Bintang Puspayoga zal zorgen voor meer aandacht voor de stemmen en ervaringen van de lokale bevolking. Daarmee komt duurzame vrede in Poso een stap dichterbij. ‘Door meer vrouwen van verschillende religieuze achtergronden samen te brengen, zullen nieuwe generaties opgroeien zonder haat. Als de overheid de vrouwen uit Poso niet zou negeren, zou er sneller meer stabiliteit in de regio komen.’