08 maart 2019 – Den Haag

Indrukwekkendkrachtig en inspirerendDit zijn de woorden die op vrijdag 8 maart rondgalmden in het Stadhuis van Den Haag. 

In het kader van Internationale Vrouwendag stonden we samen met speciale gastsprekers Lina Zedriga Waru Abuku uit Uganda, Kathleen Ferrier en Burgemeester Pauline Krikke stil bij de rechten van vrouwen wereldwijd. Lina vertelde op een persoonlijke manier over het werk dat zij als vrouwenactivist, in samenwerking met Mensen met een Missie, uitvoert. “Ik ben erg onder de indruk van Lina’s inzet om de positie van vrouwen te verbeteren”, zegt een bezoeker. 

Lina Zedriga Waru Abuku met een brede glimlach in beeld

Krachtige vrouwen aan het woord

Oud-Tweede Kamerlid en expert op het gebied van internationale samenwerking, Kathleen Ferrier, sprak op inspirerende toon over het belang van de vrouw en haar rechten in de hedendaagse samenleving. Tenslotte onthulde Burgemeester Pauline Krikke op symbolische wijze de laatste foto die de tentoonstelling ‘Vrouwenrechten op een Voetstuk’ compleet maakte. 

Kathleen Ferrier

Ugandese vrouwen op een voetstuk

Bezoekers keken met belangstelling naar het tiental tentoongestelde foto’s van krachtige Ugandese vrouwen, gemaakt door fotograaf Suzanne Mateboer. Aandachtig, met een glimlach of ernstige blik lazen zij de verhalen van deze stuk voor stuk unieke vrouwen. Een aanwezige vertelde dat zij veel respect heeft voor deze vrouwen.

Een van de indrukwekkende foto’s uit de collectie

“Je ziet echt de twinkeling in de ogen van die vrouwen, dat vind ik prachtig.”

De zaal luistert aandachtig naar wat er verteld wordt door directeur Rick van der Woud

De Burgemeester onthult de foto van Lina om de tentoonstelling compleet te maken

Gerelateerde verhalen

Wij geloven dat échte veranderingen van onderop komen.
Daarom steunen wij kleinschalige lokale initiatieven.