Mensen met een Missie organiseert op 6 september een vertoning van de documentaire ‘The Peace Agency’ in het Humanity House, Den Haag. Het is de eerste keer dat deze film in Nederland wordt getoond.

The Peace Agency‘ gaat over de Indonesische vredesactiviste Lian Gogali. Als antwoord op het gewelddadige conflict tussen christenen en moslims op Sulawesi, richt zij een interreligieuze vrouwenschool op. ‘Vrouwen zijn de sleutel naar vrede’, vindt zij. Mensen met een Missie steunt Lian en haar vrouwenschool sinds 2011.

Met haar vrouwenschool wekte Lian de aandacht van documentairemaakster Sue Useem. Zij was onder de indruk van de manier waarop Lian dit initiatief startte terwijl zij vocht tegen tuberculose en aan het revalideren was van een motorongeluk. Sue volgde Lian zes jaar lang, met de indrukwekkende documentaire ‘The Peace Agency’ als resultaat. De trailer kan je hieronder bekijken.

Speciaal voor de première van deze film is Lian in Nederland. Kom naar de vertoning op 6 september en vraag haar het hemd van het lijf!

BESTEL HIER JE KAARTJE

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde verhalen

Wij geloven dat échte veranderingen van onderop komen.
Daarom steunen wij kleinschalige lokale initiatieven.