Reporters volgen in 360 graden

In samenwerking met Hack the Planet lanceert Mensen met een Missie de 100 reporters mobiele applicatie. Deze app maakt het mogelijk om unieke 360 graden content te bekijken. Maar dat is niet het enige dat deze app zo bijzonder maakt.

Eind 2015 startten wij 100 reporters. Bij dit project nemen wij vrijwilligers als reporters mee op reis naar onze projecten in Afrika, Azië of Latijns-Amerika. Daar gaan zij in gesprek met lokale mensen met een missie die dagelijks met onrecht en uitsluiting te maken hebben. De reporters zetten hun talenten voor fotografie, schrijven of filmen in om de verhalen van deze mensen te delen met Nederland.

Reis mee naar Kenia of India vanaf de bank!

Meereizen vanaf de bank

Twee jaar, elf reizen en 64 reporters later blijft het project een groot succes. Tientallen vrijwilligers melden zich per reis aan, maar helaas kunnen wij er maar zes per reis meenemen. Dit bracht ons op de vraag: hoe kunnen wij alle geïnteresseerden mee laten reizen, terwijl ze thuis op de bank zitten?

Waan je in Uganda of India

Samen met Hack the Planet vonden wij een antwoord op deze vraag: een 100 reporters app! De app maakt het mogelijk om 360 graden foto’s te bekijken, terwijl een reporter je uitlegt wat je precies ziet op de foto. Door de beelden en geluiden waan je je eventjes in een afgelegen gebied van Uganda of India. Bekijk je de foto met een cardboard of VR-bril? Dat maakt je 360 graden ervaring helemaal af.

Doneer €10 en ontvang de Mensen met een Missie VR-bril gratis!

Meer functionaliteiten

Maar dat is niet het enige. De app biedt ook de mogelijkheid om de reporters op de voet te volgen, want elke reis heeft een tijdlijn die je stap voor stap kunt volgen. Ook kun je meer lezen over de reis én kun je het team bekijken met een eigen profiel voor iedere reporter.

Nieuwsgierig? De app is nu al te downloaden voor Android gebruikers!

DOWNLOAD DE APP

Gerelateerde verhalen

Wij geloven dat échte veranderingen van onderop komen.
Daarom steunen wij kleinschalige lokale initiatieven.