Afgelopen zondag, op 8 maart, was het Internationale Vrouwendag. CDD Bolivia, lokale samenwerkingspartner van Mensen met een Missie, deed mee aan de regionale campagne #damelamano (letterlijk: geef me de hand). Een campagne die vrouwen bewust maakt  over de noodzaak van steun, bescherming en solidariteit in het geval van geweld.
Ze werkten samen met een van de kabelbaanlijnen, hét openbaar vervoer, in het hooggelegen La Paz. De kabelbaan is een drukbezochte openbare plek waar ze veel mensen hoopten te bereiken. En dat is gelukt! Vrouwen én mannen. 

Geweld tegen vrouwen

In Bolivia krijgen veel vrouwen te maken met lichamelijk en seksueel geweld. Ze voelen zich onveilig. Zowel op straat als thuis. Veel voelen zich ook nog eens alleen in dit probleem en durven geen aangifte te doen in het geval van (huiselijk) geweld. Lees hier meer over de situatie in Bolivia.

 

Boliviaanse vrouwen geven elkaar de hand

Afgelopen zondag, op Internationale Vrouwendag, vroegen we in Bolivia aandacht voor dit probleem met de campagne #damelamano (letterlijk: geef me de hand).
De leden van onze lokale samenwerkingspartner CDD (Católicas por el Derecho a Decidir) deelden paarse lintjes uit.
Wie een lintje om heeft laat op symbolische wijze zien dat andere vrouwen of meisjes hun hand mogen pakken als ze zich onveilig voelen. Om zo samen naar hulp te zoeken.
Ook werd een flyer met het gratis telefoonnummer voor aangifte van geweld gedeeld.

De dames van CDD hebben veel mensen weten te bereiken en vrouwen en meisjes laten zien dat ze zeker niet alleen staan in dit probleem.

De paarse lintjes staan voor steun, bescherming en solidariteit onder vrouwen.

Gerelateerde verhalen

Wij geloven dat échte veranderingen van onderop komen.
Daarom steunen wij kleinschalige lokale initiatieven.