Bedankt voor het tekenen van het manifest!

Je ontvangt een bevestiging in je mailbox.

Wil je nog meer doen? Deel deze actie met familie, vrienden of je collega’s. Hoe meer handtekeningen we verzamelen hoe groter de kans dat de politiek zich over de toenemende polarisatie buigt. Deel deze actie met iedereen die ons verder kan helpen. Met elkaar vragen we om meer aandacht voor dit groeiende probleem!

 

Veelgestelde vragen 
Klik op de vragen hieronder, om het antwoord te kunnen lezen.

Waarom een manifest tegen polarisatie?
Overtuigingen leiden steeds vaker tot geweld. De overtuigingen dat een man meer waard is dan een vrouw, dat de ene religie meer waarheid bevat dan de ander, dat de ene mens meer rechten zou mogen hebben dan een ander. Deze en vele andere overtuigingen worden steeds harder, in Nederland en in de rest van de wereld, met polarisatie en toenemend geweld tot gevolg. Wij geloven dat geweld stopt waar mensen met elkaar in gesprek gaan. Dat je alleen nader tot elkaar kunt komen middels dialoog. Wij geloven dat je polarisatie kunt tegengaan door naar elkaar te luisteren. En dat de meeste mensen liever in een wereld leven waarin mensen met elkaar praten in plaats van vechten. Daarom dit manifest.
Aan wie bieden jullie het manifest aan?
We gaan het manifest aanbieden aan de zittend Minister van Binnenlandse Zaken, minister Hanke Bruins Slot. We bieden deze minister het manifest aan omdat het borgen van de kernwaarden van de democratie de hoofdtaak is van het ministerie van Binnenlandse Zaken.
Maakt mijn handtekening écht een verschil?
Zeker! Twintigduizend is ons doel. Maar ook als het manifest minder dan 20.000 keer wordt ondertekend gaan we het aanbieden aan de minister. Want het probleem blijft bestaan en het is hard nodig dat de politiek zich hierover buigt. Elke handtekening helpt om de minister te overtuigen van de urgentie van dit manifest.
Waarom hebben jullie 20.000 handtekeningen nodig?
Hoe meer handtekeningen, hoe meer impact. In onze ogen is polarisatie een groeiend landelijk én internationaal probleem, dat mensen steeds verder uit elkaar drijft. Terwijl wij geloven dat de meeste mensen liever verbinding zoeken. We hebben zelf 20.000 handtekeningen als doel gekozen omdat dit de minister toont dat echt héél veel mensen het probleem van polarisatie op de politieke agenda willen. Dat heel veel mensen zich zorgen maken en verandering willen zien.
Wat doet Mensen met een Missie tegen polarisatie?
Mensen met een Missie komt op voor mensen die lijden onder haat en geweld. Die onderdrukt, gediscrimineerd of uitgesloten worden vanwege hun vrouw-zijn, hun geloof of hun afkomst. Dat doen wij door de opvattingen die daartoe leiden bespreekbaar te maken. Wij geloven namelijk dat een gesprek het begin is van de oplossing. Al bijna 100 jaar werken wij hard om die dialoog te faciliteren op plekken waar conflict en geweld overheersen. Zo bouwen we aan een wereld waar mensen met elkaar praten in plaats van vechten. Dat doen we samen met honderden samenwerkingspartners wereldwijd. Met mensen die hun nek uitsteken voor anderen, die met passie, geloof en veerkracht opkomen voor hun idealen en een betere wereld. Individuen of organisaties. Mensen die verandering teweegbrengen en een toekomstvisie hebben voor hun gemeenschap.
Werkt Mensen met een Missie ook in Nederland?
Mensen met een Missie werkt voornamelijk in het buitenland, maar we sluiten zeker niet uit dat we ons ook in Nederland meer gaan inzetten tegen haat en geweld. Want polarisatie neemt niet alleen toe in de rest van de wereld, maar óók hier. En door onze jarenlange ervaring in Azië, Afrika en Latijns-Amerika weten we maar al te goed hoe dat kan leiden tot geweld. Hoe een situatie kan escaleren als er niet meer met elkaar gepraat wordt. De toenemende polarisatie in Nederland baart ons dus zorgen. We kunnen deze ontwikkeling niet negeren. Met het manifest tegen polarisatie vragen we aandacht voor dit probleem van de Nederlandse politiek en zetten we een eerste stap richting werk binnen Nederland. Alleen met jouw steun kunnen we blijven werken aan een wereld waarin mensen met elkaar praten in plaats van vechten. In het buitenland, maar ook in Nederland.
Ik wil graag contact met Mensen met een Missie. Hoe doe ik dat?
Heb je vragen, een suggestie of wil je je gegevens wijzigen? Neem gerust contact op. We zijn van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00-12.00 uur en van 13.00 -17.00 uur op telefoonnummer 070 – 21 99 601. Of ga naar de contactpagina.