Burundi is een van de kleinste landen in Midden-Afrika, met een rijke natuur en uitgestrekte koffie- en theeplantages. Maar, dit land is ook één van de armste landen ter wereld, dat aan het opkrabbelen is van een 12 jaar lange etnische strijd.

Onrust en geweldadige conflicten

Tot op heden vinden er elke dag gewelddadige incidenten plaats tussen verschillende bevolkingsgroepen. Sinds het begin van de onrust lieten meer dan duizend mensen het leven, en de angst voor verdere escalatie bracht al meer dan 27.000 vluchtelingen op de been.

Door de gewelddadige geschiedenis van Burundi en de zwakke rechtsstaat, kunnen relatief kleinschalige conflicten gemakkelijk uitgroeien tot gewapende, gewelddadige conflicten.

Pierre Claver Ndinzuruvugo zet zich in voor duurzame vrede in Burundi

Zo werken we aan conflictoplossing

  1. Opleiden van parajuristen. Dat zijn vrijwilligers die juridisch advies kunnen geven bij conflicten, ook tussen privépersonen en de overheid. Bijvoorbeeld als iemand zonder aanklacht wordt vastgehouden.
  2. Opleiden van mediators. Als er een conflict is tussen twee partijen, is het vaak te duur om naar de rechter te gaan. Ook duurt het vaak maanden voordat een zaak wordt behandeld. Een mediator daarentegen grijpt meteen in bij een kleinschalig conflict. Samen zoeken zij naar een oplossing waar beide partijen tevreden mee zijn.

Klik hier voor een kort overzicht van het Building Bridges in Burundi (BBB) Programme (Engelstalig), dat van 2016 tot en met 2021 liep.

Burundi

Mensen met een missie

Dit zijn de mensen met een missie in

Geen berichten gevonden

Dit zijn onze mensen met een missie

Dit is wat ons uniek maakt


usp

Lokaal

We werken in gemeenschappen en dorpen, omdat we geloven dat echte verandering van onderop komt.
usp

Dialoog

Wij geloven dat dialoog helpt, juist op plekken waar mensen elkaar het licht in de ogen niet gunnen.
usp

Religie

We geloven in de sociale en verbindende kracht van religie. Voor ons is religie onderdeel van de oplossing.