Zusters tegen mensenhandelaren

Dit zijn de Indonesische zusters Erwina en ldis. Ze wonen op het Indonesische eiland Flores. Met name op de eilanden Flores en West-Timor, waar mensen het niet breed hebben, besluiten mannen en vrouwen naar het buitenland te gaan om te werken. Vaak vertrekken ze zonder de geldige papieren en duidelijke afspraken met hun werkgever. Ze vormen een zeer kwetsbare groep. Vrouwen en meisjes worden uitgebuit, als slaaf behandeld en soms gedwongen om in de seksindustrie te werken.

Een bijzondere missie

Deze zusters geven voorlichting over de gevaren van mensenhandel. Ook wijzen ze vrouwen er op hoe ze met de juiste papieren en op een veilige manier in het buitenland kunnen werken. Dat doen ze samen met de politie, overheidsfunctionarissen en andere religieuze leiders. Ook vangen ze meisjes en vrouwen op die weten te ontkomen aan een situatie van uitbuiting. Zusters met een bijzondere missie, een missie die wij steunen!

Lees hier de andere verhalen áchter de ansichtkaarten. Verhalen over bijzondere mensen uit Bolivia, Sulawesi, Zuid-Sudan en India.

Gerelateerde verhalen

Wij geloven dat échte veranderingen van onderop komen.
Daarom steunen wij kleinschalige lokale initiatieven.