Anamary is 70 jaar oud. Een knalrode sari heeft ze aan, met gouden sieraden in beide neusvleugels. Een prachtige vrouw met een klein, lief gezichtje en grijze haren ineen gevlochten. Iemand waar je je meteen bij op je gemak voelt.

Tevreden

Anamary heeft twee zoons waarvan ze met één samen in haar huisje woont. Hij zorgt voor haar zo op haar oude dag. Haar andere zoon is boer en woont in hetzelfde dorp. Haar man is ze 10 jaar geleden verloren. Ook al is het leven voor een christelijke Dalit vrouw als Anamary, niet makkelijk, ze is heel tevreden, geeft ze aan. Ze had wel erg graag een dochter gewild, zegt ze, dat is haar gemis.

Anamary

Hindoefundamentalisten

Intussen is het in het dorp van Anamary allesbehalve rustig. Hindoefundamentalisten hebben vorig jaar geprotesteerd tegen het kleine kapelletje dat de Dalits op een naburige heuvel hadden gebouwd. De politie heeft vervolgens alle heiligenbeelden in beslag genomen en de Dalits verboden daar nog vieringen te houden.

Opkomen voor Dalits

Yesumarian is de lokale collega van Mensen met een Missie die opkomt voor de rechten van de Dalits. Dalits, oftewel kastelozen, worden in India structureel gediscrimineerd. Samen met zijn team helpt hij de dorpsbewoners om dit onrecht te herstellen. Ze zijn niet van plan om zich hier zomaar bij neer te leggen.

Niet alleen

De aanwezigheid van Yesumarian en zijn team is voor de dorpsbewoners erg belangrijk. Een teken dat ze niet alleen staan.

Yesumarian, lokale collega van Mensen met een Missie komt op voor de belangen van de Dalits.

Wil jij net als Yesumarian opkomen voor de Dalits?

Doneer

Maud werkt als psycholoog in de verslavingszorg. Daarnaast heeft ze een grote liefde voor fotografie en reizen, het liefst door Zuid-Oost Azië! “Ik zet graag mijn passie voor fotografie in om te helpen de positie van de mensen in India gelijkwaardiger te maken.”

Gerelateerde verhalen

Wij geloven dat échte veranderingen van onderop komen.
Daarom steunen wij kleinschalige lokale initiatieven.

India

Hoe het hindoe-nationalisme in India zorgt voor structurele uitsluiting van moslims

Als moslima in het huidige India is Akhila Banu (48) elke dag bang voor geweld. Al helemaal sinds de politie… Lees verder

Geweld tegen vrouwen

De structurele uitsluiting van vrouwen in India

“Ik mocht nergens heen zonder toestemming van mijn man” Religie is in India een grote oorzaak van verdeeldheid. De huidige… Lees verder

India

Ieder mens heeft het recht iets van zijn leven te maken

Toen ik in 2003 voor het eerst in India was, sprak ik bij het fort van Jaisalmer met Anil, een… Lees verder

India

100 Reportersreis: India in beeld

India 2019 In februari vertrok Mensen met een Missie met vijf reporters naar India. Een land dat moeilijk te doorgronden… Lees verder