Taalles aan getraumatiseerden van de oorlog in Zuid-Sudan

Benodigd budget: € 17.363

Motivatie van 30 vrijwilligers, organisatie- en materiaalkosten en kosten voor de regisseur van het programma.

‘Ik heb zelf ondervonden wat een oorlogstrauma met je doet’ vertelt Sebit Aguyu. Het had niet veel gescheeld of hij was vermoord tijdens de burgeroorlog die in 2016 in Zuid-Sudan uitbrak. Samen met vrienden werd hij aangehouden en gewelddadig verhoord. Een traumatische ervaring, die hij dankzij therapie heeft kunnen verwerken.

break

Zuid-Sudan heeft een lange historie van conflicten

Dit heeft een grote uitwerking op de persoonlijke verhoudingen in relaties, binnen families en in lokale gemeenschappen. Als gevolg van deze traumatische ervaringen, zijn lokale conflicten, huiselijk geweld, gebroken relaties en alcoholisme helaas aan de orde van de dag.

Gerichte hulp bij traumaverwerking

Mensen met een Missie heeft een lopend programma voor traumaverwerking in de hoofdstad Juba. Het gaat om bewustwording van wat een trauma met een mens doet, psychologische ondersteuning van slachtoffers van oorlogstrauma’s en trainingen van hulpverleners. De coördinatie en samenwerking tussen lokale hulpverleners is ook in handen van Mensen met een Missie.

Rabecca Sam (21) is een van de vrouwen die heeft deelgenomen aan traumatherapie. Taallessen zijn noodzakelijk zodat zij zich verder kan ontwikkelen.

Veel deelnemers aan de traumatherapie kunnen niet lezen en schrijven. Dat beperkt hun verdere ontwikkeling en mogelijkheden om mee te doen aan de samenleving. Om deze mensen kansen te geven op ontwikkeling, is Mensen met een Missie gestart met taallessen voor deelnemers aan de groepen die aan de traumatherapie deelnemen. De reacties zijn positief en de deelnemers zijn zeer gemotiveerd.

Uitbreiding naar taallessen voor 300 deelnemers

In 2019 wil Mensen met een Missie de ervaringen uitbouwen en in Juba de taallessen uitbreiden en toegang geven aan circa 300 deelnemers. Voor het grootste deel zullen dit vrouwen zijn, die graag willen werken aan een betere toekomst voor henzelf en hun kinderen.

Impact van uw financiële bijdrage

Uw financiële bijdrage voor de taallessen draagt bij aan het herstellen van het vertrouwen tussen etnische groepen, gemeenschappen en families. Specifiek zijn het vooral vrouwen die gestimuleerd worden in hun ontwikkeling en zelfstandigheid.


Julie Mingeli

Marlies van Eunen


Wilt u persoonlijk van gedachten wisselen? Ik sta voor u klaar.

U kunt mij bereiken op +31657782964 en per e-mail.

Of laat uw gegevens achter en ik neem contact met u op.
  Lees hier hoe Mensen met een Missie omgaat met je gegevens en betaalinformatie.
  Mensen met een Missie legt je gegevens vast conform de Wet bescherming persoonsgegevens. We kunnen deze gebruiken om je te informeren over onze activiteiten, projecten en producten. Als je deze informatie niet wilt ontvangen kun je dat aan ons laten weten via Bezuidenhoutseweg 225, 2594 AL Den Haag of via info@mensenmeteenmissie.nl.


  Dit is wat ons uniek maakt


  usp

  Lokaal

  We werken in gemeenschappen en dorpen, omdat we geloven dat echte verandering van onderop komt.
  usp

  Dialoog

  Wij geloven dat dialoog helpt, juist op plekken waar mensen elkaar het licht in de ogen niet gunnen.
  usp

  Religie

  We geloven in de sociale en verbindende kracht van religie. Voor ons is religie onderdeel van de oplossing.