Een wereld van verschil maken

Mensen staan centraal bij Mensen met een Missie. Mensen in al hun kracht, die we de kans willen geven om het beste uit zichzelf te halen. In alles wat wij doen ligt de focus op het versterken van gemeenschappen die uitgebuit of onderdrukt worden. Het eigen initiatief van deze mensen, gecombineerd met uw en onze steun, vormt het kloppend hart van onze projecten.

Onderstaand ziet u een aantal voorbeelden van projecten waarin u kunt investeren. Voorbeelden die u een goed beeld geven van onze aanpak. Enkele projecten worden opgestart in de fase direct na een conflict of oorlog, diverse andere hebben specifiek als doelstelling om in de laatste fase van het vredesproces mensen te helpen om weer zelfstandig te worden.

Onze vier thema’s

   • Vrouwen en meisjes in (post)conflictgebieden en vluchtelingenkampen zijn extra kwetsbaar voor huiselijk en seksueel geweld. Omdat zij een cruciale rol kunnen spelen bij het voorkomen en oplossen van conflicten, zetten wij in op het versterken van hun positie.

   

   • Wij zijn actief in gebieden waar radicalisering een kans krijgt en spanningen tussen religies zichtbaar en voelbaar zijn. Juist daar brengen wij de dialoog op gang. Want waar mensen in gesprek gaan met elkaar over vooroordelen, tegengestelde belangen en verschillende waarden, daar ontstaan harmonieuze, hechte relaties.

   

   • Mensen met een Missie traint vrouwen en mannen binnen gemeenschappen, zodat zij kunnen bemiddelen bij conflicten. Hierdoor worden relaties hersteld en wordt voorkomen dat kleine conflicten escaleren en gewelddadig worden.

   

  • Trauma’s die mensen hebben opgelopen, hebben een grote impact op de gezondheid van mensen en hun relaties binnen de gemeenschap. Daarom helpen wij met traumaverwerking, waardoor gemeenschappen worden versterkt en uiteindelijk ook de samenleving.

   

  Hierboven vindt u een selectie uit een aantal projecten, die recent op ons pad zijn gekomen. Wellicht vindt u het interessant om samen met ons een project te realiseren. Om de sterke vrouwen en mannen die verandering teweegbrengen en een toekomstvisie hebben voor hun gemeenschap, extra slagkracht te geven. Om samen met ons te bouwen aan wereld waarin iedereen wordt gezien en gehoord.

  Project van uw keuze van dichtbij zien?

  Bent u geïnteresseerd om een project te ondersteunen en wilt u dat project van dichtbij zien? Dat kan. U kunt één of meerdere projecten bezoeken. Neem contact met Marlies op voor meer informatie.


Julie Mingeli

Marlies van Eunen


Wilt u persoonlijk van gedachten wisselen? Ik sta voor u klaar.

U kunt mij bereiken op +31657782964 en per e-mail.

Of laat uw gegevens achter en ik neem contact met u op.
  Lees hier hoe Mensen met een Missie omgaat met je gegevens en betaalinformatie.
  Mensen met een Missie legt je gegevens vast conform de Wet bescherming persoonsgegevens. We kunnen deze gebruiken om je te informeren over onze activiteiten, projecten en producten. Als je deze informatie niet wilt ontvangen kun je dat aan ons laten weten via Bezuidenhoutseweg 225, 2594 AL Den Haag of via info@mensenmeteenmissie.nl.


  Dit is wat ons uniek maakt


  usp

  Lokaal

  We werken in gemeenschappen en dorpen, omdat we geloven dat echte verandering van onderop komt.
  usp

  Dialoog

  Wij geloven dat dialoog helpt, juist op plekken waar mensen elkaar het licht in de ogen niet gunnen.
  usp

  Religie

  We geloven in de sociale en verbindende kracht van religie. Voor ons is religie onderdeel van de oplossing.