01 juni 2023

De acceptgiro verdwijnt, maar u bent nog steeds hard nodig!

Terug naar nieuwsoverzicht

Sinds juni 2023 is de acceptgiro landelijk afgeschaft. Dit betekent dat er niet meer via acceptgiro gedoneerd kan worden aan Mensen met een Missie. Hoewel de acceptgiro is verdwenen, is uw steun hard nodig om te blijven werken aan een wereld waarin mensen met elkaar praten in plaats van vechten.

Daarom ontvangt u voortaan onderaan onze post het formulier ‘Mijn Eenmalige Gift’. Het alternatief voor de acceptgiro van de gezamenlijke goede doelen. Hiermee kunt u net zo gemakkelijk en vertrouwd een eenmalige gift aan ons overmaken.

Hoe het werkt?

Op het formulier ‘Mijn Eenmalige Gift’ staan alle gegevens die nodig zijn om veilig en eenvoudig een donatie over te maken via internetbankieren, uw bank-app óf een papieren overschrijvingskaart.

Mobiel doneren
Op onze brieven en magazines kunt u altijd een QR-code vinden. Open de QR-code met de bank-app of camera op uw mobiele telefoon, de donatiepagina opent automatisch (of na een klik). Volg de verdere instructies op uw telefoon.

Mijn Eenmalige Gift’
Onderaan onze post kunt u het formulier ‘Mijn Eenmalige Gift’ vinden. Vul het formulier in en verzend deze in de retourenvelop aan Mensen met een Missie, Antwoordnummer 10842, 2501 WB Den Haag. Let op; Stuur deze bon niet naar de bank. Banken verwerken vanaf 1 juni 2023 geen acceptgiro’s meer.

Internet bankieren/ overschrijvingskaart
Open uw bank-app, log in bij uw bank of gebruik een papieren overschrijvingskaart van uw eigen bank. Met de volgende gegevens kunt u een gewenst bedrag overmaken met een eenmalige overschrijving.

  • Naam ontvanger: Mensen met een Missie (Stichting CMC)
  • IBAN: NL53 RABO 017 899 0000
  • Betalingskenmerk: Vul het kenmerk machtiging in van het formulier ‘Mijn Eenmalige Gift’ dat u van ons heeft ontvangen.

Automatische incasso
U kunt er ook voor kiezen om maandelijks of jaarlijks te doneren via een automatische incasso. Ga hiervoor naar mensenmeteenmissie.nl/doneer of vraag een machtigingskaart aan via donateursservice@mensenmeteenmissie.nl.

Periodieke schenking
Wanneer een schenking wordt vastgelegd voor tenminste 5 jaar is deze (deels) aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Voor meer informatie over doneren via een periodieke schenkingsovereenkomst ga naar: mensenmeteenmissie.nl/voordelig-schenken