29 maart 2023

De acceptgiro verdwijnt. Zo kun je blijven bijdragen.

Terug naar nieuwsoverzicht

Vanaf juni 2023 wordt de acceptgiro landelijk afgeschaft. Dit betekent dat er binnenkort niet meer via acceptgiro gedoneerd kan worden aan Mensen met een Missie. Jouw steun blijft echter hard nodig om overtuigingen die leiden tot discriminatie, uitsluiting en geweld duurzaam te veranderen.

Vanaf heden vind je onderaan onze post geen acceptgiro meer, maar het formulier ‘Mijn eenmalige gift’. Op dit formulier staan alle gegevens die nodig zijn om veilig en eenvoudig handmatig een donatie over te maken:

  • Onze naam
  • IBAN van Mensen met een Missie
  • Jouw persoonlijke
  • QR-code
  • Link naar onze website waar je kunt doneren

Met deze informatie kun je ofwel via je bank-app, je browser of de QR-code een gift overmaken.

Hoewel de acceptgiro verdwijnt, is jouw steun hard nodig om te blijven werken aan een wereld waarin mensen met elkaar praten in plaats van vechten. Dat kan op verschillende manieren:

QR-code

In onze brieven en op onze magazines vind je altijd een QR-code. Deze hoeft slechts gescand te worden met de camera- of QR-app op je telefoon, en er opent automatisch een donatiepagina.

Handmatige overschrijving

Met de gegevens op het formulier ‘Mijn eenmalige gift’ kun je via internet- of mobiel bankieren, óf een papieren overschrijvingsformulier een gewenst bedrag worden overmaken met een eenmalige overschrijving. Je kunt ook hier klikken om een eenmalige gift over te maken.

Automatische incasso

In plaats van handmatig een donatie over te maken, kun je ook doneren via automatische incasso. Ga hiervoor naar mensenmeteenmissie.nl/doneer of vraag een machtigingskaart aan via donateursservice@mensenmeteenmissie.nl.

Periodieke schenking

Wanneer een schenking wordt vastgelegd voor tenminste 5 jaar is deze (deels) aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Meer informatie over doneren via een periodieke schenkingsovereenkomst vind je op: mensenmeteenmissie.nl/voordelig-schenken