Helaas, de inschrijvingen voor 23 november zijn gesloten

Meld je hier aan voor de stadstour op 9 december.

Wij verwerken je gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

In gesprek met ‘de ander’

Wij maken ons zorgen om de sterk toenemende polarisatie: wereldwijd én in ons eigen land. Steeds meer mensen komen tegenover elkaar te staan. Over moeilijke onderwerpen lijkt het gesprek onmogelijk. De ene groep kijkt vanuit de eigen bubbel met argwaan naar ‘de ander’.

 

Wij geloven dat door in gesprek te gaan met ‘de ander’ de kloof van polarisatie gedicht kan worden. Om de toenemende verharding in de samenleving tegen te gaan biedt Mensen met een Missie in partnerschap met Stichting BBIS (Bevordering Beeldvorming Internationale Samenwerking) en ASN Foundation de Breaking the Walls Experience aan.

 

Door middel van deze stadstour worden onzichtbare barrières tussen internationale wijken in Den Haag doorbroken. Als deelnemer word je niet alleen meegenomen op de tour, maar ook tijdens en tussen de stadsbezoekjes uitgedaagd om op een andere manier met elkaar in gesprek te gaan. Daardoor ga je ervaren dat ‘de ander’ vaak helemaal niet zo anders is.

 

Lees hier meer over ons werk in Nederland.

Rabia Yildiz: "Mensen komen met bepaalde ideeën hier naar toe. Ze denken dat dit een slechte wijk is, maar zodra ik ze kennis laat maken met wijkbewoners, zie ik letterlijk hun mond openvallen"