November 2019: Als reporter naar Kameroen

Kameroen wordt ook wel ‘klein Afrika’ genoemd. De enorm gevarieerde natuur en uiteenlopende culturen maken het een land van diversiteit. Helaas kent Kameroen ook een andere kant. Er is veel conflict. Land is hier vaak de oorzaak van.
Kleinschalige familielandbouw is de grootste vorm van landbouw in Kameroen. Ondertussen neemt de bevolking toe en blijven steden groeien. Hierdoor stijgt het tekort aan land en dit is een groot probleem voor de boeren.

In november gaan wij 14 dagen op reis naar Kameroen en laten je het land zien door de ogen van de Kameroenezen. Je leert wat de conflicten in Kameroen zijn en hoe deze ontstaan. Je ontmoet dappere mensen die werken aan conflictoplossing en hun verhaal willen delen.
Schrijf, fotografeer of film je graag? Wil jij je verdiepen in een kant van Kameroen die voor de meeste mensen onzichtbaar blijft? Wil je jouw talenten graag inzetten voor een goed doel? Ga dan met ons mee als reporter naar Kameroen.

We kwamen als reporters en vertrokken met levenslessen en inspiratie.

Joelle Verkooijen, reporter Kenia 2017

 

Meld je aan

Wat ga je meemaken in Kameroen

Tijdens de reis bezoek je drie dorpen in verschillende streken. Uiteraard reizen we alleen door de gebieden heen waar het veilig is. We bezoeken alleen de zuidelijke regio.
Telkens verblijf je in tweetallen drie dagen en nachten bij een gezin uit Kameroen. Je leert meer over de spelende landconflicten en hoe ingewikkeld dit is voor de Kameroenezen. Je leert het gezinsleven kennen en hoe Mensen met een Missie uit Kameroen werken aan conflictoplossing.

2. Maak het grootste onzichtbare probleem zichtbaar.

De meeste lokale conflicten gaan om de continue strijd om toegang tot land. Zestig procent van de conflicten in Kameroen hebben hiermee te maken. Als reporter kan jij ervoor zorgen dat de mensen in Nederland te weten komen wat er speelt in Kameroen en het verhaal van deze mensen met een missie delen en steunen.

Reporter zijn?

Reporter zijn betekent op pad gaan om verhalen te verzamelen, in woord en beeld. Verhalen over mensen met een missie die zich hard maken voor sterke sociale gemeenschappen. Zijn deze punten op jou van toepassing? Dan is deze reporter-reis écht iets voor jou!

 • Je reist heel erg graag en je bent niet bang voor een avontuurlijke reis door Kameroen.
 • Je bent nieuwsgierig en staat open voor een andere wereld.
 • Je ontmoet graag bijzondere mensen en kunt goed luisteren.
 • Je hebt talent om te schrijven, te fotograferen of te filmen.
 • Je zet je graag in voor het goede doel en bent klaar om een unieke ervaring op te doen.
 • Je kunt jouw netwerk mobiliseren om bij te dragen aan conflictoplossing in Kameroen.

Mijn eerste keer in ‘echt’ Afrika was alles wat ik ervan verwacht had en nog veel meer.

Fenna Canters, reporter Kameroen 2015

 

Voordat je op reis gaat – kosten én donatie

Ga je mee naar Kameroen, dan financier je de reis zelf voor € 1995,-. Dit bedrag betaal je direct aan het reisbureau met wie wij samenwerken en is inclusief nagenoeg alles: voorbereiding, vliegtickets (ook voor eventuele interne vluchten), 3 maaltijden per dag, alle overnachtingen, vervoer tussen locaties en reisbegeleiding.

Inbegrepen:

 • Voorbereidingsdag
 • Reisinformatie
 • Retourvlucht Schiphol – Kameroen
 • Lokaal vervoer in Kameroen
 • Alle overnachtingen 3 maaltijden per dag
 • Excursies en entrees / bezoeken volgens programma
 • Nederlandse én Kameroense reisbegeleiding
 • Terugkomdag

Niet inbegrepen:

 • Reizen van en naar ons kantoor in Den Haag
 • Vaccinaties
 • Visum
 • Reisverzekering (met werelddekking en repatriëring)
 • Annuleringsverzekering
 • Fooi
 • Extraatjes als souvenirs en snacks
 • Excursies en entree buiten het programma

Daarnaast vragen we je om met je creativiteit, enthousiasme en talenten € 1.500,- aan donaties op te halen voor Mensen met een Missie. Zo kunnen we de mensen in de landen waar we werken blijven ondersteunen.
Natuurlijk helpen we je daarbij. Je krijgt een boel tips, onder andere van de reizigers die eerder op pad zijn geweest. Ook krijg je een eigen pagina op onze website, waar je jouw motivatie om op reis te gaan en oproep tot doneren kunt plaatsen. Donateurs kunnen anoniem of met naam én met een paar persoonlijke woorden een donatie doen. De teller houdt bij hoeveel je hebt opgehaald.

Over het algemeen gaat het crowdfunden de reporters eenvoudig af. De meeste reporters hebben binnen twee of drie weken het streefbedrag bij elkaar.

Fantastisch wanneer je passie voor verhalen maken en reizen samenkomt met ‘van betekenis kunnen zijn’.

Carol Dohmen, reporter Bolivia

 

Wil jij mee naar Kameroen in november?

Spreek je tenminste een beetje Frans? Lijkt het je leuk om jouw schrijf, fotografie of film skills verder te ontwikkelen en in te zetten? Vind je het leuk om bij een gastgezin te slapen? Vind je het niet erg dat de privacy waarschijnlijk minimaal is en de voorzieningen anders dan je gewend bent? Ben je er klaar voor om geld in te zamelen via crowdfunding? Kan jij in november op reis? Lijkt het je na het lezen van alle informatie nog steeds te gek om met ons mee te gaan naar Kameroen?

Laat het ons weten via onderstaand aanmeldformulier. Onze reportersreizen zijn ontzettend populair en we hebben dit keer plek voor maar 6 reporters. Meld je daarom snel aan.

Belangrijke data

Aanmelden vóór 14 oktober
Vertrek naar Kameroen: donderdag 14 november
Vertrek naar Nederland: woensdag 27 november

Let op: deze data zijn onder voorbehoud. Hier kan enkele dagen van worden afgeweken. Uiteraard laten we dit tijdig weten.

Meld je aan

Nieuwsgierig naar de ervaringen van andere reporters? Lees de ervaring van Monique in Bolivia of van Joëlle in Kenia.

 

Deze reporters gingen je dit jaar voor:

Dit is Janneth. Zij heeft een missie. En zij heeft jou nodig. Met jouw bijdrage kan iemand als Janneth strijden voor vrouwenrechten in Colombia. En

Miriam Hafkemeijer

Ik geloof dat je de wereld een klein beetje mooier kan maken door je écht te verdiepen in het verhaal en perspectief van een ander.

Stephanie Broekarts

Ik geloof in deze organisatie en in hun missie.   Nog een keer? Ja, nog een keer! Vorig jaar ging ik al mee als vrijwilliger

Martine Graven

Ik wil iets goeds doen voor mijn land en daarom ga ik 18 september a.s. mee met Mensen met een Missie als reporter naar Colombia!

Monique Sloot

Mijn motivatie is de geweldige combinatie van reizen, avontuur, schrijven, fotografie en bovenal een bijdrage kunnen leveren aan de zichtbaarheid van al deze fantastische projecten.

Maartje Hublart

Met deze reis kan ik iets doen voor de wereld, wil jij dat ook doen? Als vrijwilliger ga ik mee als reporter naar India! We

Ingrid Raben

Ieder mens heeft recht op een gelijkwaardige behandeling. Ik ben Ingrid Raben en van 14 februari tot 28 februari ga ik als vrijwilliger met “100

Marieke Dijkhof

Marieke met een missie! In India wordt een grote bevolkingsgroep gediscrimineerd vanwege het nog steeds heersende kastensysteem. Deze groep mensen wordt gezien als onrein, wordt

Jozef Tettero

De ‘onderkant’ van India, of toch niet? Ik heb twee keer geruime tijd studenten van de UvA begeleid in India, een land vol ongekende verrassingen,